KLDR a bezpečnost v regionu severovýchodní Asie v kontextu vývoje jaderných zbraní - Kunert, Michael; Knotková, Vladimíra; Havlová, Radka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato bakalářská práce se snaží blíže objasnit situaci na Korejském poloostrově v kontextu severokorejského jaderného programu a s tívm spojenými důsledky. Zabývá se fázemi rozvoje severokorejského jaderného programu a postavením mezinárodních aktérů a jejich reakcí rámci bezpečnosti v oblasti severovýchodní Asie. Především díky nepřehledné situaci se tato bakalářská práce také zabývá multilaterálními vztahy mezi mocenskými státy a mezinárodními institucemi a severokorejským vedením. Obsahem této bakalářské práce jsou mimo jiné ucelené informace o dění na mezinárodní sféře v kontextu bezpečnosti v oblasti severovýchodní Asie a také poznatky o postavení KLDR v mezinárodním společenství a její politice vůči uvaleným restrikcím a sankcím v rámci porušování mezinárodních dohod.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses