Úprava whistleblowingu v České republice a na Slovensku - Svobodová, Monika (2011)
Bakalářská práce se zabývá úpravou whistleblowingu v České republice a na Slovensku. Práce je rozdělena do tří kapitol. Vzhledem k neznalosti této problematiky v obou zemích se první kapitola whistleblowingu věnuje teoreticky a tento pojem, včetně pojmu whistleblower, vysvětluje. Druhá a třetí kapitola už konkrétně analyzují situaci whistleblowingu v České republice a na Slovensku. Cílem práce je zjistit, zda whistleblowing v těchto zemích upravuje nějaký komplexní zákon, jak to s ním vypadá do budoucna, a jaký pohled na něj má veřejnost.