Redistribuční aspekty rodinné politiky - ČR a Slovensko - Polláková, Klára (2011)
Předmětem práce je redistribuce finančních prostředků prostřednictvím dávek státní sociální podpory, které jsou součástí rodinné politiky jak v ČR tak na Slovensku. Cílem práce je komparace pojetí rodinné politiky v ČR a na Slovensku z hlediska redistribuce financí. Podpůrným cílem tedy bude nejprve vymezit redistribuční aspekty rodinné politiky a následně analyzovat dopady redistribuce. Hodnocením dopadů sociálních dávek na obyvatelstvo pomocí statistiky rozdělení domácností dle decilů jsem mohla zhodnotit reálné účinky dávek a jejich záměry.