Redistribuční aspekty rodinné politiky - ČR a Slovensko - Polláková, Klára; Klazar, Stanislav, 1974-; Bauernöplová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Předmětem práce je redistribuce finančních prostředků prostřednictvím dávek státní sociální podpory, které jsou součástí rodinné politiky jak v ČR tak na Slovensku. Cílem práce je komparace pojetí rodinné politiky v ČR a na Slovensku z hlediska redistribuce financí. Podpůrným cílem tedy bude nejprve vymezit redistribuční aspekty rodinné politiky a následně analyzovat dopady redistribuce. Hodnocením dopadů sociálních dávek na obyvatelstvo pomocí statistiky rozdělení domácností dle decilů jsem mohla zhodnotit reálné účinky dávek a jejich záměry.
Vedoucí práce: Stanislav Klazar
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses