Hmotná a nehmotná kultúra regiónu Horehronie - Funďová, Lucia; Heřmanová, Eva, 1959-; Malcová, Zuzana, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2011)
Témou bakalárskej práce "Hmotná a nehmotná kultúra regiónu Horehronie" je popis kultúrnych zvykov, tradícií, kultúrnych či národných pamiatok a kultúrnych podujatí nachádzajúcich sa v danom regióne. Práca sa zameriava aj na konkrétne mestá a obce, ktoré sú svojimi pamiatkami, podujatiami či inou účasťou na zachovaní kultúry regiónu najvýznamnejšie. Patrí medzi ne hlavne mesto Brezno. Keďže Horehronie je známe najmä silným vzťahom k ľudovým tradíciám, v práci som sa venovala aj menším obciam ako Telgárt, v ktorých sú tradície najviac zachovávané a festivalom, ktoré sa v týchto obciach každoročne konajú. Prínosom tejto práce je oboznámiť čitateľov s regiónom Horehronie, s jeho hmotnou a nehmotnou kultúrou a zistiť do akej miery je kultúra zachovávaná a rozvíjaná jeho obyvateľmi.
Vedoucí práce: Eva Heřmanová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses