Proměny zahraniční politiky USA analýza základních pramenů - Zákoutská, Eva (2011)
Hlavním tématem tohoto textu je analýza projevů G. W. Bushe, která je zaměřena na dokumenty Zprávy o stavu unie. Náplní práce je rozbor základních pojmů a zhodnocení, v jaké souvislosti se v dokumentech objevují. Jedním z témat je zachycení měnícího se obrazu nepřítele Spojených států amerických tak, jak je interpretován prezidentem. Teoretický rámec této práce je vymezen dvěma úvodními kapitolami, které se zabývají historickými kořeny Spojených států amerických a událostmi osmi let, kdy zastával úřad prezidenta G. W. Bush.