Informační revoluce v Senegalu - Hankeová, Tereza (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou informačních a komunikačních technologií v rozvojovém světě a to konkrétně v Senegalu. Jejím cílem je zjistit, jakým způsobem ovlivňují rozhlas, televize a Internet demokratizační rozvoj společnosti. První část práce je zaměřena na historický úvod informačních a komunikačních technologií v Senegalu a zdůrazňuje spojitosti mezi hlavními přelomovými obdobími moderní senegalské historie a rostoucím společenským vlivem těchto technologií. Druhá část již podrobně zkoumá dopady informačních a komunikačních technologií na senegalskou společnost, kulturu, ekonomiku a politiku.