Informační revoluce v Senegalu - Hankeová, Tereza; Kváča, Vladimír, 1977-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou informačních a komunikačních technologií v rozvojovém světě a to konkrétně v Senegalu. Jejím cílem je zjistit, jakým způsobem ovlivňují rozhlas, televize a Internet demokratizační rozvoj společnosti. První část práce je zaměřena na historický úvod informačních a komunikačních technologií v Senegalu a zdůrazňuje spojitosti mezi hlavními přelomovými obdobími moderní senegalské historie a rostoucím společenským vlivem těchto technologií. Druhá část již podrobně zkoumá dopady informačních a komunikačních technologií na senegalskou společnost, kulturu, ekonomiku a politiku.
Vedoucí práce: Vladimír Kváča
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses