Bezpečnostní politika USA Srovnání iráckého a vietnamského konfliktu - Cardová, Hana (2011)
Irácký konflikt je v dnešní době hodně diskutovaným tématem. Jeho srovnání s válkou ve Vietnamu vzbudilo mnoho reakcí a emocí. Tato práce si klade za cíl zjistit, zda jsou oba konflikty porovnatelné a případně vyvodit závěry pro konflikt v Iráku a pro americkou bezpečnostní politiku. První část práce se věnuje historickému pozadí obou konfliktů, druhá analyzuje bezpečnostní strategie Spojených států. Třetí část obsahuje již samotné srovnání.