Bezpečnostní politika USA Srovnání iráckého a vietnamského konfliktu - Cardová, Hana; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Pospíšil, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Irácký konflikt je v dnešní době hodně diskutovaným tématem. Jeho srovnání s válkou ve Vietnamu vzbudilo mnoho reakcí a emocí. Tato práce si klade za cíl zjistit, zda jsou oba konflikty porovnatelné a případně vyvodit závěry pro konflikt v Iráku a pro americkou bezpečnostní politiku. První část práce se věnuje historickému pozadí obou konfliktů, druhá analyzuje bezpečnostní strategie Spojených států. Třetí část obsahuje již samotné srovnání.
Vedoucí práce: Jan Martin Rolenc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses