Oceňování výkonů podnikatelského procesu s ohledem na vykazování výsledku hospodaření společnosti - Stojan, Jaroslav (2011)
Práce se zabývá oceňováním výkonů vlastní výroby, především pro účely finančního účetnictví. Zkoumá vliv ocenění zásob vytvořených vlastní činností na výsledek hospodaření a hodnotu zásob vykazovaných ve výkazech finančního účetnictví, a následný dopad na některé ukazatele finanční analýzy.