Hypoteční úvěry a jejich analýza v ČR - Vrublová, Eva; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Bakalářská práce se zaměřuje na hypoteční úvěry a jejich analýzu na trhu v České republice. V první části je uvedena právní úprava, jakou se hypoteční úvěry řídí, dále je popsána základní charakteristika a podstata hypotečních úvěrů a v závěru této části jsou formulovány základní poznatky o problematice bonity klientů. Druhá část je zaměřena na výhody a nevýhody, které hypoteční úvěry poskytují. Jsou zmíněny zejména nízké úrokové sazby, daňové zvýhodnění a ostatní možnosti zvýhodnění poskytované státem. Poslední část je věnována analýze hypotečních produktů čtyř bankovních domů. V té jsou srovnávány úrokové sazby, výše úvěrů, doba fixace, poplatky a přístup bank k bonitě klientů v praxi. Celkové vyhodnocení je provedeno formou dvou fiktivních domácností, které žádají o hypoteční úvěr, každá s jinými kritérii. Cílem bakalářské práce je pro zmíněné domácnosti vybrat nejvýhodnější hypoteční úvěr, který lze u vybraných bankovních domů získat.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses