Odměňování a motivace zaměstnanců ve veřejném sektoru - Hedánková, Pavla (2011)
Tato práce se zabývá systémem odměňování a motivace zaměstnanců ve veřejném sektoru. Popisuje proces tvorby platu, jeho jednotlivé složky a základní zásady související s odměňováním. Dále podává přehled nejdůležitějších motivačních teorií a prostředků, které v kontextu této práce vyžadují zvýšenou pozornost, a blíže charakterizuje funkci a vhodný způsob používání těchto prostředků. Hlavním praktickým výstupem práce je analýza systémů odměňování a motivace v konkrétních organizacích veřejného sektoru a jejich následná komparace, zhodnocení a doporučení.