Web 2.0 a jeho dopad na roli jedince v mezinárodních vztazích - Cvejn, Michal; Knotková, Vladimíra; Zemanová, Štěpánka, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Tato práce se zabývá webem 2.0 a postavením jedince v mezinárodních vztazích. První část práce obhajuje smysl studia jedince jako aktéra mezinárodních vztahů. Část druhá představuje web druhé generace a jeho aplikace. Na základě stávajících poznatků vlivu webu 2.0 na politiku formuluje hypotézu, že web 2.0 postavení jedince v mezinárodních vztazích posiluje. Následná analýza působení nového webu v autoritářských a v demokratických společnostech ukazuje, že nové organizační a publikační možnosti webu 2.0 představují riziko pro autoritářské režimy a že jedincům umožňují spoluutvářet mediální agendu.
Vedoucí práce: Vladimíra Knotková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses