Euro jako tmelící prvek či zdroj problémů? Perspektivy České republiky - Prušák, Vojtěch (2011)
Bakalářksá práce - Euro jako tmelící prvek či zdroj problémů? Perspektivy České republiky - přibližuje proces tvorby hospodářské a měnové unie v Evropě. Rozebírá zásadní momenty a hodnotí, zda dosavadní výsledky měnové integrace Evropu spíše stmelily, či zapříčinily vznik nových problémů. Tyto výsledky na závěr přispívají k tvorbě doporučení pro Českou republiku, která stojí před otázkou, zda a kdy se k měnové unii připojit.