Doprava v oblasti Českého Brodu - Ptáčková, Blanka (2011)
Tato práce je zaměřena na městskou hromadnou dopravu v okolí Českého Brodu. Je rozdělena na teoretickou a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na železniční a autobusovou dopravu, protože právě s těmito dvěma subsystémy dopravy se můžeme v okolí Českého Brodu setkat. Praktická část je zaměřena na Pražskou integrovanou dopravu, železniční dopravu, autobusovou dopravu a návaznost železniční a autobusové dopravy a její optimalizace. Právě zjištění návaznosti obou dopravních subsystémů a vypracování návrhu její optimalizace je hlavním cílem této práce.