Faktory ovlivňující daňové zatížení podnikatele - Kaftanová, Barbora; Slintáková, Barbora; Bauernöplová, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá faktory, které mají vliv na daňové zatížení individuálních podnikatelů v České republice. Sledovanými faktory jsou forma evidence příjmů a výdajů, možnosti dosahování podnikatelských příjmů samostatně, ve spolupráci či ve sdružení bez právní subjektivity a výše zisku podnikatele. Hlavním cílem této práce je na základě provedené analýzy dat určit kombinaci evidence příjmů a výdajů a možnosti podnikání OSVČ, při které je daňové zatížení nejnižší. Daňové zatížení je analyzováno pro šest modelových podnikatelů, kteří byli vytvořeni na základě reálných dat OSVČ, dosažených v průběhu pěti let. Hodnoceno je pomocí dvou ukazatelů - poměru odvodů na daňovém základu a poměru odvodů na hrubém zisku.
Vedoucí práce: Barbora Slintáková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: zdanění a daňová politika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses