Euroasijseké FOREXové trhy - Sadykova, Albina; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Tato práce se zabývá především porovnáním evropských a asijských forexových trhů z pohledu regulace, služeb poskytovaných brokerskými a dalšími finančními institucemi, měnových párů, se kterými se nejvíce obchoduje na určitých domácích devizových trzích. Na úvod je představen devizový trh včetně jeho charakteristik a specifik, stručně popsán jeho historický vývoj a jsou vysvětleny základní pojmy a podstata na něm prováděných operací. V další části jsou uvedeny důležité vlastnosti a zvláštnosti vzájemných vztahů mezi makléři forexového trhu a jeho klienty, popsán smysl přítomnosti zprostředkovatele na devizovém trhu, jeho funkce a možná rizika spojené s prováděním devizových operací.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses