Regionální politické elity - Hubatka, Ondřej; Müller, Karel B., 1972-; Lisa, Aleš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce se zabývá regálními politickými elitami v České republice. V první kapitole práce vymezuji pojem elita v rámci klasické teorie elit. Následně v práci líčím charakter elit v historickém vývoji od první republiky až po přelom druhého tisíciletí. Zvláštní důraz je kladen na charakteristiky elit a volební chování na počátku 90. let 20. století a transformaci elit po listopadu 1989. V bakalářské práci představuji dvě hypotézy. První o specifickém trendu politizace regionálních politických elit periferních obcí náležejících do městských spádových oblastí. A dále hypotézu o vlivu velikosti obce na pravděpodobnost obhajoby mandátu. Závěry hypotéz jsem vyvozoval na základě sběru dat vzorku komunálních voleb v období od roku 2002 do roku 2010.
Vedoucí práce: Karel Müller
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses