Zhodnocení rozvoje cestovního ruchu v turistických oblastech Zlínského kraje - Němcová, Hana (2011)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení turistických oblastí Zlínského kraje a porovnání úrovně rozvoje cestovního ruchu v těchto oblastech. Teoretická část je zaměřena na cestovní ruch a jeho vazbu na regionální rozvoj. Dále zde je stručně popsáno postavení cestovního ruchu v České republice. Praktická část se zabývá cestovním ruchem ve Zlínském kraji, analyzuje cestovní ruch na základě dostupných statistických dat ČSÚ a dalších informací a podkladů Zlínského kraje. Na základě relevantních údajů je zhodnocen potenciál a úroveň rozvoje cestovního ruchu v jednotlivých turistických oblastech Zlínského kraje. Pro toto zhodnocení jsou využity metody analýzy statistických dat, deskripce, syntéza získaných poznatků. Na základě autorkou formulovaných silných a slabých stránek jednotlivých turistických oblastí jsou koncipována doporučení pro další rozvoj cestovního ruchu. V práci jsou použita data a informace publikovaná ČSÚ, KÚ, CCR Východní Morava, ČCCR - Czechtourism.