Zhodnocení rozvoje cestovního ruchu v turistických oblastech Zlínského kraje - Němcová, Hana; Kouřilová, Jana, 1960-; Krejčová, Nikola, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Cílem bakalářské práce je zhodnocení turistických oblastí Zlínského kraje a porovnání úrovně rozvoje cestovního ruchu v těchto oblastech. Teoretická část je zaměřena na cestovní ruch a jeho vazbu na regionální rozvoj. Dále zde je stručně popsáno postavení cestovního ruchu v České republice. Praktická část se zabývá cestovním ruchem ve Zlínském kraji, analyzuje cestovní ruch na základě dostupných statistických dat ČSÚ a dalších informací a podkladů Zlínského kraje. Na základě relevantních údajů je zhodnocen potenciál a úroveň rozvoje cestovního ruchu v jednotlivých turistických oblastech Zlínského kraje. Pro toto zhodnocení jsou využity metody analýzy statistických dat, deskripce, syntéza získaných poznatků. Na základě autorkou formulovaných silných a slabých stránek jednotlivých turistických oblastí jsou koncipována doporučení pro další rozvoj cestovního ruchu. V práci jsou použita data a informace publikovaná ČSÚ, KÚ, CCR Východní Morava, ČCCR - Czechtourism.
Vedoucí práce: Jana Kouřilová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses