ZZS LK a její propojení s leteckou zdravotnickou záchrannou službou - Michalíková, Hana (2011)
Práce se snaží prozkoumat všechny stránky liberecké zdravotnické záchranné služby. Nejprve poukazuji na povinnosti, jež vyplývají ze zákona nejen pro libereckou ZZS, ale i pro všechny ostatní. Tuto část s legislativními požadavky mohu rozdělit dle toho, čeho se týkají. Hlavními tématy jsou charakteristika neodkladné první pomoci, typy zasahujících vozů, informace o hromadných neštěstích, telematika či integrovaný záchranný systém. Další části práce jsou zaměřeny již speciálně na Liberecký kraj a to především na pozemní zdravotnickou záchrannou službu a na leteckou zdravotnickou záchrannou službu společně se Skupinou speciálních činností. Jak v části pozemní, tak v letecké, jsou provedeny analýzy zásahů či jiných dat, které mapují chod ZZS (či alespoň jednotlivých středisek).