Kritéria výběru dodavatelů - Novotná, Petra (2011)
Tato bakalářská práce analyzuje proces výběru dodavatelů a při něm posuzovaných kritérií ve třech výrobních společnostech: Bosal ČR, spol. s.r.o., Continental Czech Republic, s.r.o., Brandýs nad Labem a GE Aviation Czech, s.r.o. V práci je popsán proces výběru dodavatelů, používaná hodnotící kritéria a postoj i vztah společností ke stávajícím dodavatelům. Cílem práce je zjistit, jak proces výběru dodavatelů v jednotlivých firmách probíhá a zda je realizován na základě teoretických doporučení, která jsou popsána v odborné literatuře. Dalším cílem je zjistit, zda se zkoumané firmy přizpůsobují moderním trendům v této oblasti, zejména s ohledem na řízení dodavatelsko-odběratelských vztahů.