Verejná osobná doprava na Slovensku - Pavlík, Peter (2011)
Táto bakalárska práca sa zaoberá verejnou osobnou dopravou na Slovensku. Zobrazuje dopravnú infraštruktúru Slovenska, popisuje zákony vzťahujúce sa na podnikanie vo verejnej doprave a zobrazuje činnosť manažéra železníc -- ŽSR a najväčšieho osobného dopravcu v železničnej doprave ZSSK a.s. V závere je zobrazené akým smerom by sa mohla železničná doprava v budúcnosti uberať.