Prognóza vývoje ekonomicky aktivního obyvatelstva - Šimková, Martina, 1987-; Mazouch, Petr, 1981-; Dufek, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2011)
Cílem této práce je analyzovat strukturu obyvatelstva České republiky z hlediska vzdělanosti a ekonomické aktivity a následně nastínit jeho budoucí vývoj. Do variant prognózy je oproti standardním demografickým prognózám zahrnut i vývoj ekonomické aktivity obyvatelstva. Tento přístup umožní lepší hodnocení budoucího vývoje ekonomicky aktivní složky obyvatelstva na základě její skutečné participace na pracovním trhu, a ne pouze na základě příslušnosti k věkové skupině, jak je tomu ve většině demografických prognóz. Součástí práce je také analýza pohlavně-věkově-vzdělanostní struktury obyvatelstva a rozbor důvodů ekonomické neaktivity.
Vedoucí práce: Petr Mazouch
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: statisticko-pojistné inženýrství [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses