Analýza a zhodnocení zkušeností ze zahraniční rozvojové spolupráce MPO - Polák, Martin (2011)
Diplomová práce se zabývá popisem průběhu transformace zahraniční rozvojové spolupráce, zhodnocením odlišných názorů na způsoby poskytování zahraniční pomoci v posledních letech a změnou postavení MPO a ČRA jako hlavních aktérů v celkovém systému. Na základě zkušeností jednotlivých aktérů projektového cyklu zahraniční spolupráce má práce za cíl vyvodit závěry poukazující na slabá místa stávajícího systému a doporučit možné směry pro další pokračování zahraniční spolupráce v příštích letech.