Investiční možnosti obyvatel v ČR - Nocar, Jan (2011)
Diplomová práce se zabývá možnostmi investování domácností na kapitálových trzích v České republice. Rozebrána je problematika investování a možnosti kapitálových trhů. Na ni navazuje popis finančních instrumentů, jejich charakteristika a vhodnost instrumentů pro drobné investory. Na základě získaných informací byl proveden průzkum ke zjištění využívání jednotlivých finančních produktů. Sesbíraná data byla zpracována nejmodernějšími softwarovými prostředky, díky nimž bylo možné vyvodit závěry, výsledky a doporučení jak pro investory, tak také pro poskytovatele investičních instrumentů.