Investiční možnosti obyvatel v ČR - Nocar, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bartošová, Jitka; Jelínek, Jiří, 1966- (2011)
Diplomová práce se zabývá možnostmi investování domácností na kapitálových trzích v České republice. Rozebrána je problematika investování a možnosti kapitálových trhů. Na ni navazuje popis finančních instrumentů, jejich charakteristika a vhodnost instrumentů pro drobné investory. Na základě získaných informací byl proveden průzkum ke zjištění využívání jednotlivých finančních produktů. Sesbíraná data byla zpracována nejmodernějšími softwarovými prostředky, díky nimž bylo možné vyvodit závěry, výsledky a doporučení jak pro investory, tak také pro poskytovatele investičních instrumentů.
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: kapitálové trhy; investice; shluková analýza; SPSS (software); management [obor dipl. práce]; diplomové práce; capital market; investments; cluster analysis; SPSS (software); master's theses