Problematika GENDER v českých firmách - Štíchová, Vanesa (2011)
Bakalářská práce poukazuje na postavení žen na trhu práce, na rozdíly v kariérách mužů a žen, v jejich odměňování a v segregaci do jednotlivých zaměstnání. Dále práce obsahuje porovnání vývoje rovných příležitostí, nastiňuje právní vymezování a zastřešení této problematiky v legislativě ČR. Bakalářská práce ve své praktické části provádí průzkum ve velkých firmách s cílem zmapovat rozdíly pracovních podmínek žen a mužů, jejich postavení na trhu práce a zjistit názory zaměstnanců na tuto problematiku.