Problematika GENDER v českých firmách - Štíchová, Vanesa; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Steinhauserová, Irena (2011)
Bakalářská práce poukazuje na postavení žen na trhu práce, na rozdíly v kariérách mužů a žen, v jejich odměňování a v segregaci do jednotlivých zaměstnání. Dále práce obsahuje porovnání vývoje rovných příležitostí, nastiňuje právní vymezování a zastřešení této problematiky v legislativě ČR. Bakalářská práce ve své praktické části provádí průzkum ve velkých firmách s cílem zmapovat rozdíly pracovních podmínek žen a mužů, jejich postavení na trhu práce a zjistit názory zaměstnanců na tuto problematiku.
Vedoucí práce: Jaroslava Sedláková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: gender; trh práce; diskriminace žen; rovné postavení mužů a žen; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; gender; labor market; discrimination against women; gender equality; bachelor's theses