Mapovanie podmienok na vytváranie klastov využívajúcich miestne obnoviteľné zdroje energie v regiónoch - Gecelovská, Jana (2011)
Cieľom práce bolo zmapovať podmienky, ktoré v súčasnosti ovplyvňujú vytváranie dodávateľsko-odberateľských vzťahov (sietí, klastrov) zameraných na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Dôraz je kladený na rýchlo rastúce dreviny (RRD). V teoretickej časti bola spracovaná všeobecná problematika rozvoja vidieka, vývoja nezamestnanosti v poľnohospodárstve a možností diverzifikácie činností v súvislosti s produkciou RRD. V praktickej časti bol realizovaný výskum povedomia o význame produkcie a využitia RRD vo vidieckych oblastiach. Získané vedomosti a informácie boli analyzované a vyhodnotené. Výstup diplomovej práce možno využiť na informovanie zainteresovaných subjektov a na využitie v praxi.