Mapovanie podmienok na vytváranie klastov využívajúcich miestne obnoviteľné zdroje energie v regiónoch - Gecelovská, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Syrovátka, Oldřich; Weger, Jan (2011)
Cieľom práce bolo zmapovať podmienky, ktoré v súčasnosti ovplyvňujú vytváranie dodávateľsko-odberateľských vzťahov (sietí, klastrov) zameraných na využívanie obnoviteľných zdrojov energie. Dôraz je kladený na rýchlo rastúce dreviny (RRD). V teoretickej časti bola spracovaná všeobecná problematika rozvoja vidieka, vývoja nezamestnanosti v poľnohospodárstve a možností diverzifikácie činností v súvislosti s produkciou RRD. V praktickej časti bol realizovaný výskum povedomia o význame produkcie a využitia RRD vo vidieckych oblastiach. Získané vedomosti a informácie boli analyzované a vyhodnotené. Výstup diplomovej práce možno využiť na informovanie zainteresovaných subjektov a na využitie v praxi.
Vedoucí práce: Oldřich Syrovátka
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: ekonomika zemědělství; trh práce; rozvoj venkova; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; economics of agriculture; labor market; rural development; master's theses