Sjednávání pracovněprávních vztahů a personální politika - Machů, Zuzana (2011)
Tato bakalářská práce se věnuje teoretickým otázkám pracovního práva v oblasti pracovního poměru, dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr, personální politiky a péče o zaměstnance. V praktické části se snaží o bližší přiblížení dané oblasti prostřednictvím příkladů z praxe, výsledků výběrového šetření a informací od vybrané společnosti Chemoprojekt, a.s. Práce předně vychází ze zákoníku práce a je doplněna o informace z odborných publikací a dalších zákonů. Cílem práce je popsání a vyhodnocení současné situace na poli uzavírání pracovních poměrů a personální politiky na základě provedeného výběrového šetření.