Odpovědnost dopravce v kontejnerové přepravě zboží - Caklová, Tereza (2011)
Zhodnocení odpovědnosti dopravců při přepravě zboží v rámci kontejnerové přepravy se z pohledu právního zabývám ve své diplomové práci. Důležitými body jsou právní úprava vztahující se ke kontejnérové přepravě zboží a následná charakteristika odpovědnosti dopravce za přepravované zboží. Dalším cílem je analyzovat předcházení rizikům spjatých s touto odpovědností a to konkrétně zaměřením se na pojištění rizik při kontejnerové přepravě.