Franchising a jeho uplatnění v podnikatelské praxi - Daňkovský, Jiří; Švarc, Zbyněk, 1950-; Hajný, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je analyzovat franchising jako metodu podnikání a podívat se na něj zejména z hlediska právní stránky. V první (teoretické) části je nastíněna historie franchisingu, jsou zde shrnuty jeho výhody a nevýhody a také je tu ukázáno jak se v současnosti daří franchisingu v ČR a ve světě. Zbytek teoretické části je pak věnován právním aspektům franchisingu. Na teoretickou část navazuje část praktická, která popisuje postup při navazování franchisingového vztahu se společností Vodafone ČR. Důraz je opět kladen na právní aspekty a velký prostor je věnován zejména smlouvě o budoucí franchisingové smlouvě. Úkolem této práce je seznámit osoby uvažující o vstupu do franchisingového vztahu s jeho pozitivy a úskalími a pomoci jim při rozhodování, zda do tohoto vztahu vstoupit či nikoliv.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses