Komparace jednotlivých privatizačních metod v Ruské federaci a České republice - Šejtková, Zuzana (2011)
První kapitola popisuje ekonomické podmínky na počátku privatizačního procesu v ČSFR a SSSR a právní a institucionální rámec procesu v obou zemích. Druhá kapitola se zabývá srovnáním jednotlivých privatizačních metod v rámci tzv. malé privatizace. Třetí kapitola srovnává privatizační metody v rámci tzv. velké privatizace. Čtrvtá kapitola porovnává kupónovou privatizaci v ČR a RF.