Vztah mezinárodního a evropského práva - Černá, Karolína; Trávníčková, Zuzana, 1977-; Pospěchová, Lucie; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá vztahem mezinárodního a evropského práva v kontextu aktuálního dění. Hlavním cílem je analyzovat tento vztah na konkrétním případu Yassina Abdullaha Kadiho pomocí co možná nejširšího spektra odborných názorů či diskuzí. K dosažení hlavního cíle dochází prostřednictvím jednotlivých dílčích cílů (teoretické vymezení základních pojmů vztahujících se k tématu, popsání konkrétních rezolucí RB OSN a jejich implementace do evropského práva, analýza rozsudků soudních instancí EU v případu Kadi).
Vedoucí práce: Zuzana Trávníčková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses