Gender na trhu práce v ČR - rovné příležitosti - Stoklasová, Miroslava (2011)
Předmětem mé bakalářské práce "Gender na trhu práce v ČR - rovné příležitosti" je popsání fungování trhu práce a z něho vyplývající zjištění a analyzování rozdílů mezi muži a ženami na trhu práce v České republice. Tato práce v teoretické části zkoumá příčiny a možné důsledky vznikajících nerovností a je zaměřena na nerovnosti vznikající nejen v manažerských (řídících) pozicích. Praktická část obsahuje výzkumné šetření (dotazník), kde je zkoumáno, jaký názor má veřejné mínění (společnost) na vznikající rozdíly uplatnění mužů a žen na trhu práce a také platové nerovnosti mezi muži a ženami pracujících na stejných pozicích, tedy zda mají rovné příležitosti jak muži, tak ženy.