Gender na trhu práce v ČR - rovné příležitosti - Stoklasová, Miroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Kaczor, Pavel; Růžková, Eva (2011)
Předmětem mé bakalářské práce "Gender na trhu práce v ČR - rovné příležitosti" je popsání fungování trhu práce a z něho vyplývající zjištění a analyzování rozdílů mezi muži a ženami na trhu práce v České republice. Tato práce v teoretické části zkoumá příčiny a možné důsledky vznikajících nerovností a je zaměřena na nerovnosti vznikající nejen v manažerských (řídících) pozicích. Praktická část obsahuje výzkumné šetření (dotazník), kde je zkoumáno, jaký názor má veřejné mínění (společnost) na vznikající rozdíly uplatnění mužů a žen na trhu práce a také platové nerovnosti mezi muži a ženami pracujících na stejných pozicích, tedy zda mají rovné příležitosti jak muži, tak ženy.
Vedoucí práce: Pavel Kaczor
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2011
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2011
Keywords: trh práce; gender; rovné postavení mužů a žen; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; labor market; gender; gender equality; bachelor's theses