Řešení problému pirátství u pobřeží Somálska - Šimon, Ondřej; Kratochvíl, Petr, 1975-; Kochan, Jan, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Diplomová práce se zabývá současným problémem námořního pirátství u Somálska z pohledu Evropské unie. Nejprve přibližuje samotný problém somálského pirátství a právní rámec, ve kterém se boj mezinárodního společenství s piráty odehrává. Následně je v textu analyzována role post-lisabonské Evropské unie v mezinárodním krizovém managementu. Diplomová práce si klade za cíl přispět do teoretické debaty o aktérství Evropské unie v mezinárodní politice a analyzovat současný stav Společné zahraniční a bezpečnostní politiky na příkladu první vojenské mise EU NAVFOR Somalia "Atalanta", která se zabývá výhradně problémem somálského pirátství.
Vedoucí práce: Petr Kratochvíl
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses