Arménsko-ruské vztahy po roce 1991 ekonomické a politické aspekty - Hakobyan, Mari (2011)
Cílem práce je komplexní analýza stavu a perspektiv arménsko-ruských vztahů. Pro realizaci tohoto cíle byly vytýčeny následující úkoly: poznat zvláštnosti vývoje arménsko-ruských hospodářských a politických vztahů v postsovětském období, zjistit,jaké jsou parametry spolupráce mezi Moskvou a Jerevanem za stávající geopolitické situace v regionu jižního Kavkazu a Náhorního-Karabachu, a také se zabývat úlohou diaspor při upevňování strategického partnerství mezi Ruskem a Arménií.