Arménsko-ruské vztahy po roce 1991 ekonomické a politické aspekty - Hakobyan, Mari; Nechvátal, Martin, 1956-; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem práce je komplexní analýza stavu a perspektiv arménsko-ruských vztahů. Pro realizaci tohoto cíle byly vytýčeny následující úkoly: poznat zvláštnosti vývoje arménsko-ruských hospodářských a politických vztahů v postsovětském období, zjistit,jaké jsou parametry spolupráce mezi Moskvou a Jerevanem za stávající geopolitické situace v regionu jižního Kavkazu a Náhorního-Karabachu, a také se zabývat úlohou diaspor při upevňování strategického partnerství mezi Ruskem a Arménií.
Vedoucí práce: Martin Nechvátal
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní a evropská studia - diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses