Studentská pracovní migrace - Halaštová, Kateřina (2011)
Práce je zaměřena na analýzu pracovní migrace českých studentů. V první kapitole jsou popsány nejčastější způsoby výjezdu a jejich hlavní výhody a nevýhody. V kapitole druhé jsou vymezena specifika pracovních pobytů v zahraničí z geografického hlediska se zaměřením na ekonomické a právní odlišnosti jednotlivých lokalit. Poslední kapitola je věnována analýze dotazníkového šetření a kromě výsledků průzkumu jsou zde prezentovány také příběhy několika účastníků pracovních pobytů v zahraničí.