Lisabonská strategie v roce 2010 - Košťál, Michal (2011)
Bakalářská práce pojednává o konkurenceschopnosti Evropské unie. Její první část se zabývá samotným pojmem konkurenceschopnost a lisabonskou strategií, jejím vznikem, průběhem a vyhodnocením. Druhá část obsahuje srovnání konkurenceschopnosti České republiky a Estonska na základě hodnocení Světové banky a Světového ekonomického fóra. Třetí část se zabývá perspektivami zvyšování konkurenceschopnosti Evropské unie a České republiky s ohledem na strategii Evropa 2020.