Lisabonská strategie v roce 2010 - Košťál, Michal; Němcová, Ingeborg, 1957-; Horák, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Bakalářská práce pojednává o konkurenceschopnosti Evropské unie. Její první část se zabývá samotným pojmem konkurenceschopnost a lisabonskou strategií, jejím vznikem, průběhem a vyhodnocením. Druhá část obsahuje srovnání konkurenceschopnosti České republiky a Estonska na základě hodnocení Světové banky a Světového ekonomického fóra. Třetí část se zabývá perspektivami zvyšování konkurenceschopnosti Evropské unie a České republiky s ohledem na strategii Evropa 2020.
Vedoucí práce: Ingeborg Němcová
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses