Vliv hospodářských sankcí na ekonomiku Srbska - Vignjević, Vuk (2011)
Hlavním cílem práce je seznámit čtenáře s dopady ekonomických sankcí OSN uvalených na SR Jugoslávii v roce 1992. Práce se nejprve zabývá ekonomickým vývojem SFRJ. Následně je pozornost věnována teorii ekonomických sankcí za účelem lepšího pochopení problematiky. Stěžejní část práce se zabývá devadesátými léty a jejich následky na dnešní srbskou ekonomiku.