Dopad mezinárodní migrace na pracovní trh v České republice - Jakuba, Alexey; Adámková, Vlasta; Sudliankou, Aliaksandr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Abstrakt: Bakalářská práce se zabývá problematikou mezinárodní migrace do České republiky. Součástí textu je úvod do zvolené problematiky. Práce pak popisuje teoretické pojetí migrace a vymezuje jednotlivé její typy, faktory, příčiny a stádia; detailně rozebírá řazení migrantů podle administrativně-legálního statutu. Dále prostřednictvím tabulek, grafů a údajů Českého statistického úřadu je popsán současný vývoj migrace do ČR a její možný dopad na české hospodářství. Práce obsahuje rovněž popis legislativy České republiky, která vymezuje práva a povinnosti migrantů. V závěru práce je uvedeno shrnutí dopadů migrantů na ekonomiky ČR a vlastní názor, jak by se mohla zdokonalit migrační politika v prospěch České republiky.
Vedoucí práce: Vlasta Adámková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses