Island a evropské integrační procesy - Plavec, Martin; Jiránková, Martina, 1967-; Formanová, Věra, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
Cílem této práce je zmapovat vztahy mezi Islandem a evropskou integrací, zformulovat postoj Islandu k ní a vysvětlit faktory, které tento postoj ovlivňují. Práce je rozdělena do tří kapitol. V první kapitole je provedena základní charakteristika Islandu a jsou zde rozebrány faktory ovlivňující postoj země k evropské integraci. Druhá kapitola je pak věnována vývoji vztahů mezi Islandem a evropskou integrací, a to od jejích počátků po vznik EHP. Třetí kapitola se zabývá výlučně vztahy mezi Evropskou unií a Islandem, pozornost je věnována také okolnostem podání islandské přihlášky do EU a následnému vývoji.
Vedoucí práce: Martina Jiránková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses