Finanční analýza firmy UMOE SCHAT-HARDING s.r.o. - Skoková, Radka; Holečková, Jaroslava; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2011)
Cílem bakalářské práce s názvem "Finanční analýza firmy UMOE SCHAT-HARDING spol. s r.o." je zhodnocení finanční a majetkové situace dané společnosti. K rozboru jsou použita nejnovější veřejně dostupná účetní data společnosti z roku 2009, která jsou porovnána s daty z let 2007 a 2008. Veškerá použitá data jsou dostupná v Obchodním rejstříku, např. na stránkách Ministerstva spravedlnosti České republiky. ¨ Práce je členěna do čtyř částí včetně úvodu a závěru. Teoretická část se zaměřuje na vysvětlení nejvýznamnějších poznatků souvisejících s finanční analýzou. V části praktické jsou nastíněny základní informace o společnosti a dále je proveden rozbor účetních výkazů, poměrových ukazatelů a výpočet bankrotních a bonitních modelů. Nakonec jsou shrnuty získané poznatky a z nich vyvozen závěr, zda má společnost finanční zdraví či se nachází ve finanční tísni.
Vedoucí práce: Jaroslava Holečková
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Způsob přístupu: Internet
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2011
Rok obhajoby 2011
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses