Transformace náhodných veličin - Šára, Michal (2011)
Tato bakalářská práce se zabývá transformacemi náhodných veličin, což je nedílná partie teorie pravděpodobnosti. Cílem této práce je seznámit čtenáře s některými metodami a technikami, které se při transformaci náhodné veličiny používají.Práce si dále klade za cíl nastínit teorii a praktické využití Lebesgueova-Stieltjesova integrálu v teorii pravděpodobnosti.